Draga deco, ukoliko imate izmedju 7 i 11  godina, ova stranica je za vas! Na njoj ćete naći besplatne aktivnosti za učenje engleskog jezika koje će vam pomoći da učite, ali i da se zabavite! 

Match the words with pictures...

Da bismo znali da odgovorimo na pitanje "Koliko je sati?" na engleskom jeziku, najvažnije je da znamo brojeve. U engleskom jeziku se obično koristi 12 brojeva za izražavanje sati, a razlika između pre podne i posle podne izražava se slovima a.m. i p.m., gde se a.m. koristi za pre podne (iz latinskog ante meridiem - što znači pre podneva, i p.m. za posle podne (iz latinskog post meridiem - što znači posle podneva). A sada da vidimo kako gledate na sat: Povežite slike sa rečenicama.

What's the time

E, sad pošto smo videli kako se gleda na sat, idemo na teži zadatak. U ovoj vežbi treba da popunite prazna polja tako što ćete upisati vreme prikazano na časovnicima. Koristite reči kao što su PAST, TO, QUARTER...

Months in a year

Kao i srpski, engleski jezik razlikuje 12 meseci u godini. Za nas meseci na engleskom ne pretstavljaju problem jer su većina slična kao i na srpskom. Ali, potrebno je uvežbati pisanje i izgovor. Za početak, hajde da ih poređamo po ispravnom redosledu.

Match the words with pictures2...

 

Put the words in right order to make a sentence
 

Put the words in right order to make a sentence2
 

Put the words in right order to make a sentence3
 

Put the words in right order to make a sentence4
 

Put the words in right order to make a sentence5
 

Animals 1 - Odaberite odgovarajuću reč na osnovu slike
 

Animals 2 - U prazno polje dopiši po jedno slovo da dobiješ naziv životinje sa slike
 

Animals 3 - Pročitaj rečenice, zatim pogledaj slike i upiši odgovarajuću ponuđenu reč u prazno polje
 

Animals 4 - A sada da vežbamo pisanje. Pokušaj da dopuniš iste rečenice, ali bez ponuđenih reči
 

Animals test - O kojoj životinji je reč? Pročitaj rečenice i napiši odgovarajuću reč na istaknute linije
 

t

SUBSCRIBE to our Newsletter

Saznajte nešto više o međunarodno priznatim ispitima, osvežite i unapredite svoje znanje engleskog jezika besplatnim vežbama. Preuzmite besplatan primerak Kratkog vodiča za osnovna glagolska vremena u engleskom jeziku (.pdf).

grammarbook eltisi